Eposin Oplos 100mg 5ml 1 Vial

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Afhaalkluisje

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Eposin® is een cytostaticum, derivaat van podofyllotoxine (natuurlijke alkaloïde) en is bedoeld als combinatietherpie met andere cytostatica.

Gebruik

De gebruikelijke dosering bedraagt 60-120mg/m² per dag gedurende 4-5 dagen of 100 mg/m² op dagen 1, 3 en 5, als intraveneuze infusie over 30-60 minuten in combinatie met andere cytostatica.

Kuren worden herhaald om de 3 - 4 weken, afhankelijk van het herstel na de vorige kuur.

Bij kinderen werd de veiligheid en de doeltreffendheid van etoposide niet vastgesteld. Eposin in injecteerbare vorm bevat polysorbaat 80. Bij premature kinderen werd een mogelijk dodelijk syndroom beschreven dat gekenmerkt werd door een insufficiëntie van lever en nieren, een longaandoening, trombocytopenie en ascites na gebruik van een oplossing van vitamine E met polysorbaat 80.

Samenstelling

100 mg, resp. 500 mg etoposide per 5, resp. 25 ml.Hulpstoffen:

  • Citroenzuur anhydraat
  • Benzylalcohol
  • Polysorbaat 80
  • Polyethyleenglycol 300
  • Ethanol
Indicatie
  • Kleincellig bronchuscarcinoom,
  • Testiscarcinoom,
  • Acute monoblastische en myelomonoblastische leukemie,
  • Maligne lymfoom (non-Hodgkin).
Gegevens
CNK1226125
FabrikantenArega
Hoeveelheid verpakking1
Kenmerken

Etoposide is een semisynthetisch derivaat van podofyllotoxine en wordt gebruikt bij de behandeling van bepaalde oncologische aandoeningen. Het is slecht oplosbaar in water, maar zeer goed oplosbaar in methanol en chloroform.

Het belangrijkste farmacologische effect is remming van de DNA-synthese, waarschijnlijk als gevolg van een interactie met topoisomerase II. Het effect van etoposide komt vooral tot uiting in de S-fase van de celcyclus. Het heeft geen effect op de synthese van microtubuli.